VÅR GRÜNDER

Inger Ellen Nicolaisen

Gründer og aktiv eier

I 1984 herjet Elton Johns superhit «Nikita» på radiostasjonene i Norge, og han regnes dermed som gudfar for det hårete eventyret som startet med en enkelt frisørsalong på tettstedet Tverlandet, utenfor Bodø.

Nikita Hairs grunder og grunnlegger, Inger Ellen Nicolaisen har med pågangsmot, entusiasme og lidenskap for å bygge mennesker skapt historiens største eventyr innen Hair & Beauty.

Inger Ellen Nicolaisen har en usnobbete og frittalende lederstil, en egen evne til å inspirere, og motivere som er helt unik.

Hun har gått foran og vist vei, har vunnet en rekke utmerkelser og priser for sitt lederskap, blant annet «Entrepreneur of the year» og «Kunsten å lede».

Hun har også vært «Årets forretningskvinne» i Norge. I 2004 spilte hun den kvinnelige utgaven av Donald Trump i den norske utgaven av «The Apprentice», Kandidaten.

 

Stiftelsen A Hand To Children

Det hele startet i 1995. Inger Ellen Nicolaisen, kom ved en tilfeldighet i kontakt med barnehjemmet «Globos Namai» i Litauen.

Hun hadde sendt noen flasker sjampo som ble gitt til barna, og hun fikk tilbake bilder hvor barna lå med sjampoflasken under dynen som om det var en liten teddybjørn de hadde fått.

Hun syntes bildene var hjerteskjærende, og hun og hennes eldste datter Linda bestemte seg for å gjøre mer for barna på barnehjemmet, og de reiste over til Litauen for å besøke barnehjemmet. Der møtte de 32 barn som levde under svært dårlige forhold. Det ble umiddelbart satt i gang tiltak for å gjøre livssituasjonen bedre for barna.

Dette ble begynnelsen på et langvarig engasjement og den private stiftelsen «A hand to children» ble opprettet 15. november 2000.  Målet er å hjelpe barn fra barnehjem og andre barn som har det vanskelig, slik at de kan få et bedre liv og håp for fremtiden.

Stiftelsen er opptatt av barns rettigheter og støtter flere prosjekter med barn og sørger bl.a. for klær, mat, medisiner, rent vann og utdanning. Stiftelsen har tett oppfølging av sine prosjekter og sørger for at alle bidrag som blir gitt går nøyaktig det formålet det skal gå til.

Alt arbeide for stiftelsen er frivillig og ulønnet.